opc_loader

Menu

9.9 / 10 van 64 reviews

Onze visie over duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk om verantwoord met grondstoffen om te gaan. Naast kwaliteit speelt duurzaamheid een grote rol in het maken van onze houten woonaccessoires en meubels. Voor zowel de producten in de webshop, als de producten die we maken door middel van onze op maat service. Het hout wat we inkopen komt van gecertificeerde houtkap en voordat we met het maken van onze producten beginnen, bedenken we hoe we zo efficiënt mogelijk met het hout kunnen werken.

                                                                                          

Logo voor milieubewuste en duurzame woonaccessoires en meubelsSommige van onze producten zijn voorzien van het logo wat hier vooraan staat afgebeeld, ons duurzaamheids logo voor milieubewuste woonaccessoires en meubels. De producten die voorzien zijn van dit logo zijn gemaakt van gerecycled hout of van restpartijen hout die we hebben ingekocht. Hierdoor zijn deze houten woonaccessoires en meubels echt uniek, omdat er maar een beperkt aantal van gemaakt kunnen worden. 
Bovendien zit er nog een extra voordeel aan. Doordat de productiekosten voor deze producten lager zijn, kunnen we deze sfeervolle woonaccessoires voor een lagere prijs aanbieden. Kortom, mooie, unieke woonaccesoires en meubels voor een lagere prijs! Je kunt deze producten herkennen aan ons duurzaamheids logo. Ook kun je de artikelen in de webshop vinden door te filteren op gerecycled hout.

Wat verstaan jullie onder gerecycled hout?

Gerecycled hout is hout wat afkomstig is van onder andere pallets, bestaande houten meubels en andere houten voorwerpen, die wij een nieuw leven geven door er sfeervolle, houten meubels en woonaccessoires van te maken.

Het verschil tussen onze duurzame en gewone artikelen

Zoals hierboven genoemd zit er een verschil tussen onze gewone artikelen en onze duurzame artikelen, die voorzien zijn van het duurzaamheids logo. 
Omdat deze woonaccessoires en meubels van gerecycled hout worden gemaakt, kunnen we er maar een beperkt aantal van maken. Vaak maar één, soms twee en zelden drie of meer.

Een voorbeeld: we krijgen een eettafel. Van het blad maken we een kleine kast en de poten gebruiken we samen met een paar oude balken om er een klein bankje van te maken. Omdat de materiaalkosten hiervan lager zijn (een likje verf of beits, schroeven etc.), kunnen we deze twee genoemde meubelstukken voor een lagere prijs aanbieden in de webshop

Hierdoor is op echt op en komen deze artikelen dan ook niet meer terug in de webshop. Zie je een product die je aanspreekt voorzien van dit logo? Wees er dan snel bij!